Saxenda Pris, För många som kämpar med övervikt och fetma, kan medicinska behandlingar som Saxenda vara en viktig del av viktminskningsresan. En vanlig fråga som uppstår är: Vad kostar det att använda Saxenda? I detta blogginlägg går vi igenom faktorer som påverkar priset på Saxenda, hur man kan få tag på det och vilka kostnader som kan förväntas.

Vad är Saxenda?

Saxenda är en injicerbar medicin som innehåller det aktiva ämnet liraglutid, vilket hjälper till att reglera aptiten. Det är utformat för att användas av vuxna med ett BMI (Body Mass Index) på 30 eller högre, eller ett BMI på 27 eller högre om det finns andra viktrelaterade hälsoproblem som typ 2-diabetes eller högt blodtryck. Saxenda är inte en mirakelkur, utan bör användas som en del av en omfattande viktminskningsplan som inkluderar kost- och livsstilsförändringar.

Pris på Saxenda

Priset på Saxenda kan variera beroende på flera faktorer, inklusive var du köper det och om du har tillgång till rabatter eller subventioner genom sjukvården. Här är några viktiga punkter att tänka på:

 1. Apotekets Prissättning: Priset på Saxenda kan variera mellan olika apotek. Det kan vara en bra idé att jämföra priser på olika apotek för att hitta det bästa erbjudandet.
 2. Försäkringar och Subventioner: I vissa fall kan kostnaden för Saxenda täckas delvis av sjukförsäkring eller genom läkemedelsförmåner. Det är viktigt att kolla med ditt försäkringsbolag eller din läkare om du är berättigad till någon form av ekonomiskt stöd.
 3. Mängd och Dosering: Kostnaden för Saxenda kan också påverkas av hur mycket du behöver och hur länge du planerar att använda det. Dosen är individuell och din läkare kommer att bestämma den mest lämpliga dosen för dig.

Vad kan man förvänta sig?

För att ge en uppfattning om kostnaden, här är en ungefärlig prisindikation för Saxenda i Sverige:

 • Månadsförpackning: Priset för en månadsförpackning av Saxenda ligger i genomsnitt mellan 3000 och 4000 kronor, beroende på apotek och eventuella rabatter.
 • Längre Perioder: Om du behöver använda Saxenda under en längre period, kan det vara värt att undersöka om det finns några erbjudanden för att köpa större mängder till ett lägre pris per enhet.

Tips för att Hantera Kostnader

 1. Konsultera Din Läkare: Diskutera med din läkare om det finns möjlighet till ekonomiskt stöd eller alternativa behandlingsmetoder som kan vara kostnadseffektiva.
 2. Jämför Priser: Som nämnts tidigare, jämför priser på olika apotek och online-apotek för att hitta det bästa erbjudandet.
 3. Planera och Budgetera: Om du vet att du kommer att använda Saxenda under en längre period, kan det vara smart att planera och budgetera för kostnaderna.

Slutsats

Att investera i din hälsa är en av de viktigaste sakerna du kan göra. Saxenda kan vara en värdefull del av din viktminskningsresa, men det är viktigt att vara medveten om kostnaderna och planera därefter. Genom att förstå prissättningen och vilka alternativ som finns tillgängliga kan du göra ett informerat val som bäst passar dina behov och ekonomiska situation.

För mer information om Saxenda och dess priser, rekommenderar vi att du besöker ditt lokala apotek eller konsulterar med din läkare.

Källor:

 • Apoteket AB
 • FASS.se
 • Vårdguiden 1177
× Hur kan vi hjälpa dig?